هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

انتقال تب دنگی در فصول پرباران بیشتر است | روش‌های پیشگیری از ابتلا به تب دنگی چیست؟

  • کد خبر: ۲۳۹۵۶۰
  • ۲۸ تير ۱۴۰۳ - ۰۷:۱۴
انتقال تب دنگی در فصول پرباران بیشتر است | روش‌های پیشگیری از ابتلا به تب دنگی چیست؟
رئیس دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با بیان این‌که انتقال تب دنگی در فصول پرباران بیشتر است، راهکار‌هایی برای پیشگیری از گزش پشه آئدس و ابتلا به تب دنگی ارائه کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، فرشید رضایی درباره ابتلای ده‌ها نفر از هموطنان به تب دنگی اظهار کرد: سال گذشته به‌دلیل بارندگی فراوان در جهان بیش از ۶ میلیون مورد ابتلا به تب دنگی بروز پیدا کرد که بیشترین موارد در آمریکای جنوبی و برزیل بود و سپس در هندوستان، آسیای جنوبی، پاکستان و برخی کشور‌های اروپایی مشاهده شد.

وی درباره نحوه انتقال ویروس تب دنگی افزود: زمانی که یک بیمار که به کشور‌های آلوده سفر داشته در دوره تب‌دار بیماری خود در منزل باقی نماند و پشه‌های آئدس او را نیش بزنند و ویروس از خون بیمار وارد بدن پشه‌ها شود، پس از ۷ روز از خونخواری، پشه‌ها می‌توانند ویروس خورده‌شده را با نیش زدن به افراد سالم دیگر در منزل یا محله سکونت بیمار منتقل کنند.

رئیس دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت در پاسخ به سؤالی مبنی بر فصول شایع انتقال بیماری تب دنگی بیان کرد: انتقال بیماری در فصول و زمان‌های خاص مانند فصول پرباران بیشتر می‌شود و نمونه آن باران و سیل‌های بهار امسال در امارات متحده عربی بود که منجر به تکثیر فراوان پشه و ابتلای هزاران نفر در امارات شد و سهم ما ابتلای بیش از ۱۰۰ مسافر بود که برای کار یا تفریح به آن کشور سفر کرده بودند.

آب راکد، زیستگاه مهم پشه آئدس

وی ادامه داد: پشه آئدس که عامل انتقال ویروس دنگی است، در هر جایی که آب باران یا لوله کشی جمع شود به راحتی امکان تکثیر دارد و از یک درب بطری تا ظروف بسیار بزرگ زیستگاه خوبی برای لارو پشه بعد از باز شدن تخم‌هاست.

رئیس دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با بیان این که دست بشر برای مبارزه با این پشه بسته نیست و راه‌های مختلفی وجود دارد که شهروندان در صورت آلوده شدن پشه‌ها در آینده بتوانند از سلامت خودشان محافظت کنند؛ گفت: بیش از ۱۰۰ سال است که بسیاری از کشور‌های توریستی دنیا میزبان این پشه و بیماری‌های منتقله از آن هستند و در حالی که مردم به زندگی معمول خود با رعایت نکاتی بهداشتی برای ممانعت از تکثیر و تخم گذاری پشه‌ها ادامه می‌دهند، توریسم و گردشگری خود را نیز حفظ کرده‌اند. آنچه در شکل گیری همه‌گیری‌ها نقش مهمی دارد دانش مردم و رفتار‌های بهداشتی است که به صورت فردی و گروهی انجام می‌گیرد و درمورد تب دنگی نیز همین قانون حاکم است.

روش‌های پیشگیری از ابتلا به تب دنگی چیست؟

رضایی درباره روش‌های پیشگیری از گزش پشه آئدس و ابتلا به تب دنگی تصریح کرد: به مردم توصیه می‌شود در صورت مسافرت به کشور‌ها و مناطق آلوده، از بیرون رفتن در ساعات پرگزش روز یعنی صبح زود و هنگام غروب آفتاب پرهیز کنند. لباس‌های رنگ روشن، غیرچسبان، آستین بلند و شلوار بلند و جوراب بپوشند؛ بر روی قسمت‌هایی از پوست که با لباس پوشیده نمی‌شود از فرآورده‌های دافع حشرات استفاده کنند. همچنین باید از خوابیدن در فضای باز اجتناب کنند و در خانه‌ها و اماکن اقامت خود از وجود توری در پنجره‌ها اطمینان حاصل کنند و در غیر این صورت از پشه بند استفاده کنند.

براساس اعلام وزارت بهداشت در حال حاضر در ۵ استان شامل هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، گیلان و مازندران پشه آئدس صید شده و نوع پشه صید شده در شمال و جنوب با یکدیگر متفاوت است و پشه جنوب تهاجمی‌تر و بیماری‌زاتر است و شدت بیماری بیشتری دارد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->